Heimans en Thijsse Nieuwsbrief nr. 36

Mededelingenblad van de Heimans en Thijsse Stichting
nummer 36, juni 2009nieuwsbrief36

In deze Nieuwsbrief aandacht voor de volgende onderwerpen:

Heimans en Thijsse Dag 2009

Op zaterdag 10 oktober 2009 wordt de Heimans en Thijsse Dag 2009 gehouden in de Koningszaal in Artis, Amsterdam. Het thema is: ‘Inspiratie door de natuur: het verleden voor de toekomst’.
Maarten Smies

Nominaties voor de Heimans en Thijsse Prijs 2010

De Heimans en Thijsse Stichting hoopt in 2010 opnieuw de Heimans en Thijsse Prijs (de Bronzen Spreeuw) toe te kennen. Deze prijs is een erkenning van de bijzondere inzet van personen of organisaties voor natuurbeleving, natuurstudie, natuurbehoud of natuureducatie. De sluitingsdatum voor nominaties is 1 november 2009.

Willem Roda – Ingezonden mededeling

Burgemeester en Wethouders van Doetinchem hebben besloten een straat naar Willem Roda, de schepping van Eli Heimans, te noemen.
W.B. van der Grijn Santen

De Tropische Natuur

In 1911 werd in Batavia (nu Jakarta) de Nederlands-Indische Natuurhistorische Vereniging opgericht. Een jaar later startte de uitgave van het tijdschrift De Tropische Natuur, de Indische pendant van De Levende Natuur in Nederland. We vragen donateurs om exemplaren of jaargangen van De Tropische Natuur af te staan.
Frans Beekman

Heimans en Thijsse Nieuwsmail

Donateurs van wie het e-mailadres bekend is ontvangen circa zes keer per jaar de Heimans en Thijsse Nieuwsmail. Ontvangt u de Nieuwsmail nog niet? Stuur dan een berichtje naar de Stichting.

Practicum Ethologie

Onlangs ontving de Stichting als bijzondere schenking zeven studieboeken van Jan Joost ter Pelkwijk. Een zeldzaam document vormde bovendien het gestencilde ‘Practicum Ethologie’ door N. Tinbergen en J.J. ter Pelkwijk, gedateerd 25 maart 1939.
Frans Beekman

Wie Was …..? nr. 16
Fop I. Brouwer

Marga Coesèl

Klik hier om Nieuwsbrief nr. 36 online te bekijken (pdf-bestand).