100-jarig jubileum NJN

De Nederlandse Jeugdbond voor Natuur (NJN) bestaat in 2020 honderd jaar. De viering van het eeuwfeest stond gepland voor zaterdag 26 september 2020 met een reünie, waarbij ook de presentatie van een boek over honderd jaar NJN zou plaatsvinden. In verband met de coronacrisis is besloten deze feestelijke bijeenkomst te verplaatsen naar volgend jaar.

Dit betekent niet dat de het 100-jarig jubileum onopgemerkt voorbij gaat. Het afgelopen jaar zijn filmpjes gemaakt van NJN-activiteiten die binnenkort te zien zullen zijn. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de NJN. Ook het programma Vroege Vogels besteedde in de uitzending van 15 augustus aandacht aan het honderdjarig bestaan. Het fragment is via deze pagina te beluisteren.

Al een eeuw lang brengt de NJN jongeren bij elkaar met interesse in veldbiologie. Op kampen en excursies in binnen- en buitenland worden vogels, insecten, planten, zoogdieren en het zeeleven bewonderd. Alle activiteiten worden door de leden zelf georganiseerd. De NJN is daarmee een unieke vereniging in het Nederlandse verenigingenlandschap.