Collectie

INLOGGEN

De Heimans en Thijsse Stichting beheert een uitgebreide bibliotheek en een indrukwekkend archief over de ontwikkeling in de relatie mens-natuur in onze cultuur sinds de 17e eeuw.

Bibliotheek

De bibliotheek telt meer dan 17.000 boeken en andere publicaties, waaronder vele klassieke uitgaven op het gebied van de veldbiologie, natuurbescherming en natuureducatie. De meeste boeken zijn aan onze stichting geschonken door mensen die een binding hebben met natuur en milieu.
Openingstijden en catalogus

N.B.: De Heimans en Thijsse Stichting werkt op dit moment aan een nieuwe online catalogus. Tot die tijd vindt u het complete boekenbezit in dit bestand. Op termijn is de nieuwe catalogus beschikbaar opĀ deze site. Vooralsnog is deze (zeer) incompleet.

Tijdschriften

Vrijwel alle tijdschriften op het gebied van veldbiologie, natuurbescherming en natuureducatie zijn al dan niet volledig aanwezig in de bibliotheek.
Overzicht tijdschriften

Archief

Het archief omvat unieke persoonlijke documenten en voorwerpen van vele biologen en natuurbeschermers die een vooraanstaande rol in de natuurbescherming en het natuurbeheer hebben gespeeld.
Openingstijden en digitaal archief

Beeld en geluid

Ook vindt u op deze website een overzicht van beeld- en geluidsfragmenten.
Naar beeld en geluid