Heimans en Thijsse Nieuwsbrief nr. 32

Mededelingenblad van de Heimans en Thijsse Stichting
nummer 32, juni 2007nieuwsbrief29

In deze Nieuwsbrief aandacht voor de volgende onderwerpen:

Nieuws over de website

De website van de Heimans en Thijsse Stichting ontwikkelt zich tot een belangrijke bron van informatie.
Herbert Kuyvenhoven
(webmaster)

De platenatlas bij de Flora van Oudemans

De bibliotheek van de Heimans en Thijsse Stichting wint de laatste jaren aan betekenis door indrukwekkende schenkingen op het gebied van alle denkbare aspecten van natuurstudie. Temidden van van de vele nieuw binnengekomen boeken dook een map op met 91 met de hand ingekleurde platen van planten.
Aldo Voûte

Heimans en Thijsse Dag op 5-6 oktober 2007:
‘Mens, Natuur, Milieu, Educatie:
Een nagedachtenis aan Harry Wals’

Dit jaar staat de Heimans en Thijsse Dag in het teken van de natuur- en milieueducatie. De dag is ook een nagedachtenis aan Harry Wals, die in juni 2006 overleed. Op zaterdag 6 oktober zijn er buitenactiviteiten, een bus- en fietsexcursie en lezingen. Op vrijdag wordt de film ‘An inconvinient truth’ van Al Gore vertoond.

Onthulling Eli Heimans plaquette
Op 12 mei 2007 werd tijdens een bijeenkomst van de Vereniging Vriendenkring van de Heimanshof te Hoofddorp een plaquette ter herinnering aan Eli Heimans onthuld. Bij de genodigden waren ook enkele vertegenwoordigers van de ‘Heemtuin de Heimanshof’ op de Paasheuvel bij Vierhouten. Zij boden spontaan aan het archief van de in 1935 opgerichte heemtuin t.z.t. onder te brengen bij de Heimans en Thijsse Stichting.
Eddy van der Maarel

Nominaties voor de Heimans en Thijsse Prijs (Bronzen spreeuw) 2008

De Heimans en Thijsse Stichting hoopt in 2008 opnieuw de Heimans en Thijsse Prijs toe te kennen. Nominaties kunnen tot 1 december 2007 worden ingediend op een speciaal formulier, dat o.a. beschikbaar is op de website.
Maarten Smies

Wie Was …..? nr. 13
Kees Sipkes

Marga Coesèl

Klik hier om Nieuwsbrief nr. 32 online te bekijken (pdf-bestand).