Heimans en Thijsse Nieuwsbrief nr. 37

Mededelingenblad van de Heimans en Thijsse Stichting
nummer 37, november 2009nieuwsbrief37

In deze Nieuwsbrief aandacht voor de volgende onderwerpen:

Terugblik

Een decennium in het bestuur
Soms word je gevraagd. Om een stukje te schrijven over ’jouw’ 10 jaren in het bestuur van de Heimans en Thijsse Stichting. Of, 10 jaar eerder, om in dat bestuur te gaan zitten. Of nog eerder, om deel uit te maken van een commissie van die stichting. Dat is allemaal gebeurd en ik heb er geen nee tegen gezegd.
Piet Roos, secretaris

De vrijdagse vrijwilligersclub in de Heimans en Thijsse Bibliotheek

Op vrijdagen kan je ze vinden in de bibliotheekzaal van de Heimans en Thijsse Stichting in het Hugo de Vries Centrum naast de Hortus in Amsterdam. Echte boekenfreaks die de binnengekomen schenkingen sorteren.
Naast de 6000 boeken zijn er tientallen meters aan tijdschriften, archieven van personen en archieven van organisaties. Met elkaar een rijke bron voor studie naar de ontwikkeling in de relatie tussen mens en natuur in onze samenleving.
Wie zin heeft om op vrijdag gezellig aan te schuiven aan de lange tafel, met pen en papier of achter de computer, wordt van harte uitgenodigd contact op te nemen met René van Hees. Verse koffie en thee is altijd aanwezig en je reiskosten worden vergoed.
Jacques de Smidt

Jaarvergadering

De Jaarvergadering van de Stichting zal plaatsvinden op zaterdag 13 februari 2010. Evenals ter gelegenheid van de vorige Jaarvergadering zal op die dag een programma voor de donateurs worden georganiseerd. Nadere mededelingen volgen!

Boekbespreking

Rolf Roos (red.), 2009:
Duinen en mensen Kennemerland
Dit boek, samengesteld en voor een groot deel geschreven door Rolf Roos, is een veelzijdige beschrijving van de duinen van Kennemerland vanaf ca. 6000 jaar geleden.
Eddy van der Maarel

Wie Was …..? nr. 17
Hans Warren

Marga Coesèl

Klik hier om Nieuwsbrief nr. 37 online te bekijken (pdf-bestand).