Heimans en Thijsse Nieuwsbrief nr. 39

Mededelingenblad van de Heimans en Thijsse Stichting
nummer 39, november 2010nieuwsbrief39

In deze Nieuwsbrief aandacht voor de volgende onderwerpen:

Het Heimanspad in het Sarphatipark

Jacques de Smidt hield namens de Stichting de openingstoespraak op 29 mei bij de opening van dit pad. De toespraak is hier in volledige vorm op onze website te vinden, maar deze verkorte versie verdient een plaats in deze Nieuwsbrief.
Jacques de Smidt

Heimans en Thijsse Dag te Koersel-Beringen, 25 september 2010
Uitreiking van de Heimans en Thijsse Prijs aan Willy Vanlook

De Heimans en Thijsse Dag met de uitreiking van de Heimans en Thijsse Prijs vond dit jaar voor het eerst plaats buiten Nederland, en wel in het Koersel-Beringen (Belgisch Limburg). De prijswinnaar 2010 is Willy van Look, de ziel van de jarenlange actie tot behoud van de vallei van de Zwarte Beek. In deze Nieuwsbrief een uitgebreide samenvatting van de laudatie door Dr. Ella de Hullu en van de toespraak door Lieven De Schamphelaere. Klik hier voor een foto-impressie van deze dag.

Boekbespreking

Ed Buijsman 2007. ‘Een eersteklas landschap’ De teloorgang van natuurmonument De Beer.
Dit reeds in 2007 verschenen boek verdient alsnog een bespreking in de Nieuwsbrief.
Frans Beekman

Het legaat van Netty Grabandt

Netty schonk tijdens haar leven al vaak boeken aan onze collectie. In haar ruime woning bij de Gaasperplas had ze een paar kamers vol met een prachtige boekenverzameling. Van Natuurmonumenten, haar erfgenaam, en met instemming van haar familie mocht ik uit die boeken een keuze maken als schenking aan de Heimans en Thijsse Stichting. Onze collectie bevat nu een zeer waardevolle aanwinst van 300 boeken die met herkomst Netty Grabandt geregistreerd staan in de catalogus.
Jacques de Smidt

Wie Was …..? nr. 19
Luuk Tinbergen

Marga Coesèl

Klik hier om Nieuwsbrief nr. 39 online te bekijken (pdf-bestand).