Speciale Thijsse-editie van Fluitenkruid

Van 18 september tot en met 18 december 2016 was in NME Centrum InBredius in Woerden een tentoonstelling te zien over Jac. P. Thijsse. Thijsse heeft een deel van zijn jeugd in Woerden doorgebracht (1873 tot 1877).
De KNNV-tentoonstelling over het leven van de jonge Jac. P. Thijsse In Woerden bood leuke anekdotes en wetenswaardigheden. Ook de Verkade-albums met prachtige illustraties en de vele andere boeken die door Thijsse zijn geschreven waren te zien.
De Woerdense filmer Arnold Miltenburg heeft over deze periode een film gemaakt. De film was elke zondag- en woensdagmiddag te bekijken samen met de tentoonstelling. Tijdens de tentoonstelling werden er ook wandel- en fietsexcursies georganiseerd vanuit het NME Centrum InBredius.

De film en de tentoonstelling over de jonge Jac. P. Thijsse in Woerden waren een initiatief van de afdeling Stichts-Hollandse Polderland van de KNNV, vereniging voor veldbiologie. Zowel de tentoonstelling als de film waren geheel door eigen KNNV-leden gemaakt.

Er is een speciale uitgave van de KNNV over Thijsse’s jeugd in Woerden verschenen. Deze Thijsse-editie van Fluitenkruid is te downloaden.