Thijsse tour door Zuid-Kennemerland

Net als vorig jaar biedt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland deze zomer de gelegenheid om op zoek te gaan naar de sporen die Jac. P. Thijsse naliet in en rondom het Kennemer duinlandschap. Tijdens een fiets- en wandeltocht neemt een IVN-gids u mee langs verschillende locaties die verbonden zijn aan zijn leven en werk, waaronder oude woningen van Thijsse en de heemtuin Thijsse’s Hof.

Jac. P. Thijsse en de Kennemerduinen hebben een lange gezamenlijke geschiedenis. Thijsse woonde en werkte een groot deel van zijn leven in Bloemendaal, waar hij tevens zijn laatste rustplaats vond. Zijn naam en gedachtegoed leven voort in de Hof, het instructieve plantsoen dat in 1925 ter ere van Thijsses zestigste verjaardag werd aangelegd.

De Thijsse Tour wordt dit jaar tweemaal aangeboden op 25 juli, ter gelegenheid van Thijsses 154ste geboortedag. Het is ook mogelijk om zelf een aanvraag te doen voor een groepsexcursie. Een deel van de prijs die u betaalt voor deelname komt ten goede aan activiteiten op het gebied van natuureducatie en -recreatie. Voor meer informatie kunt u terecht op de site van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.