Thijsse Tour in Zuid-Kennemerland

De komende maanden biedt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland de gelegenheid om op zoek te gaan naar de sporen die Jac. P. Thijsse naliet in en rondom het Kennemer duinlandschap. Tijdens een fiets- en wandeltocht neemt een IVN-gids u mee langs verschillende locaties die verbonden zijn aan zijn leven en werk, waaronder oude woningen van Thijsse en de heemtuin Thijsse’s Hof.

Jac. P. Thijsse en de Kennemerduinen hebben een lange gezamenlijke geschiedenis. Thijsse woonde en werkte een groot deel van zijn leven in Bloemendaal, waar hij tevens zijn laatste rustplaats vond. Zijn naam en gedachtegoed leven voort in de Hof, het instructieve plantsoen dat in 1925 ter ere van Thijsses zestigste verjaardag werd aangelegd.

De Thijsse Tour wordt bij voldoende belangstelling twee keer per maand aangeboden, op een woensdag of vrijdag. Het is ook mogelijk een aanvraag te doen voor een groepsexcursie buiten de vaststaande tourdata. Een deel van de prijs die u betaalt voor deelname komt ten goede aan activiteiten op het gebied van natuureducatie en -recreatie. Voor meer informatie kunt u terecht op de site van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.