Heimans en Thijsse Nieuwsbrief nr. 34

Mededelingenblad van de Heimans en Thijsse Stichting
nummer 34, juni 2008nieuwsbrief34

In deze Nieuwsbrief aandacht voor de volgende onderwerpen:

Heimans en Thijsse Prijs 2008

Dit jaar heeft het Bestuur besloten de Heimans en Thijsse Prijs toe te kennen aan twee mensen met een uitzonderlijke staat van dienst: Jan Wartena te Vledder en Ton Engelman te Haarlem
Maarten Smies
Commissie Activiteiten en Prijzen

Nieuwe schenkingen
De koffer van Jan Joost: een vervolg

In de herfst van 2006 kregen wij bericht van prof. dr. R.W.P. Visser van het Instituut voor de Geschiedenis en Grondslagen van de Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit van Utrecht, dat hij twee boeken in zijn bezit had, die door Jan Joost waren geïllustreerd. Als wij hierin geïnteresseerd waren zou hij deze graag aan ons willen overdragen.
Aldo Voûte

De Flora van Oudemans bij de platenatlas

Mevr. Mia Pot-van Regteren Altena reageerde kort na het verschijnen van de vorige Nieuwsbrief met het mooie bericht dat zij in het bezit is van de drie delen van ‘De Flora van Nederland door Prof. Dr. C.A.J.A. Oudemans’ die een geheel vormt met de Atlas van Platen.
Jacques de Smidt en Aldo Voûte

In de natuur, Naar de natuur:
Muziek in het voetspoor van Heimans en Thijsse

Met een mengeling van verbazing en trots presenteren wij hier een CD-album dat een heel nieuwe kant van natuurbeleving in de geest van Heimans en Thijsse laat zien, beter gezegd laat horen!.
Eddy van der Maarel en Margriet Verbeek

Wie Was …..? nr. 14
Coenraad Kerbert

Marga Coesèl

Nieuwe boeken
Guust de Vries. 2008. Nederlandse veldflora’s, oorsprong en ontwikkeling

Dit is een prachtig boekje met veel illustraties waaronder tientallen foto’s van de schrijver. Alle Nederlandse Flora’s sinds David de Gorter komen aan bod, met meer uitgebreide informatie over Flora’s sinds Suringar.
Eddy van der Maarel

Klik hier om Nieuwsbrief nr. 34 online te bekijken (pdf-bestand).